Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-29@03:49:20 GMT

آیات مرتبط با غدیر کجای قرآن است؟

تاریخ انتشار: ۷ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۳۸۰۹۸۷

آیات مرتبط با غدیر کجای قرآن است؟

مؤلف سلسله موضوعات الغدیر گفت: سه آیه پیرامون واقعه غدیر نازل شده که به ترتیب نزول آیه، ابتدا آیه «تبلیغ»، آیه «اکمال» و آیات ابتدایی سوره معارج است.

خبرگزاری فارس: حجت‌الاسلام محمدحسن شفیعی شاهرودی مؤلف سلسله موضوعات الغدیر (۳۲ جلد)  با تأکید بر اینکه نخستین مبلغ واقعه غدیر شخص پیامبر اعظم (ص) بوده است، بیان داشت: در واقعه غدیر پروردگار خطاب به رسول اکرم (ص) می‌فرماید: «أَیُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنْزِلَ إِلَیْکَ مِنْ رَبِّکَ وَإِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ وَاللَّهُ یَعْصِمُکَ مِنَ النَّاسِ»، به همین منظور پیامبر (ص) یک همایش در روز غدیر برگزار کردند و این گونه نبوده است که فقط به ایراد خطبه اکتفا کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: نبی مکرم اسلام (ص) از طرف پروردگار مأمور بوده است که مقدمات این همایش عظیم را فراهم کند. به همین خاطر سه روز قبل از واقعه غدیرخم مقدمات را فراهم کردند و در منا ولایت امری امام علی (ع) یادآور شدند.

پیامبر (ص) عمامه خودشان را بر سر امام علی (ع) می‌گذارند

حجت‌الاسلام شفیعی شاهرودی به ماجرای مراسم عمامه‌گذاری امام علی (ع) از سوی پیامبر (ص) اشاره کرد و گفت: مراسم عمامه‌گذاری شبیه مراسم تاجگذاری در ایران و روم بوده است. علامه امینی در جلد اول «الغدیر» شرح می‌دهد که پیامبر (ص) عمامه خودشان را که «سحاب» نام داشت بر سر مبارک امام علی (ع) گذاشتند.

وی ادامه داد: این عمامه در فاصله ۷۰ روز بعد از ماجرای غدیرخم از ۱۸ ذی‌الحجه تا ۲۸ صفر که سالروز رحلت پیامبر (ص) بود بر سر امام علی (ع) قرار داشت که در منابع شیعه و سنی هم نقل شده است.

آیاتی که مرتبط با غدیر نازل شد

مؤلف سلسله موضوعات الغدیر درباره آیاتی که پیرامون واقعه غدیر نازل شده است، تصریح کرد: سه آیه نازل شده است که به ترتیب نزول آیه، ابتدا آیه «تبلیغ» که همان آیه ۶۷ سوره مائده، آیه «اکمال» آیه ۳ سوره مائده و آیات ابتدایی سوره معارج است، یکی از آیاتی که بر شخص امام علی (ع) دلالت می‌کند آیه ۳۵ سوره یونس است که خداوند متعال می‌فرماید: «قُلْ هَلْ مِن شُرَکَآئِکُم مَّن یَهْدِی إِلَى الْحَقِّ قُلِ اللّهُ یَهْدِی لِلْحَقِّ أَفَمَن یَهْدِی إِلَى الْحَقِّ أَحَقُّ أَن یُتَّبَعَ أَمَّن لاَّ یَهِدِّی إِلاَّ أَن یُهْدَى فَمَا لَکُمْ کَیْفَ تَحْکُمُونَ».

عالم اهل سنتی که شأن نزول ۲۰۰ آیه را درباره امام علی (ع) می‌دانست

وی با اشاره به اینکه برخی علمای اهل سنت درباره آیات نازله برای امام علی (ع) کتاب مستقلی نوشته اند، افزود: حاکم حسکانی از علمای اهل سنت قرن پنجم در کتاب «شواهد التنزیل» خویش بیش از ۲۰۰ آیه همراه با ۱۲۰۰ حدیث نبوی درباره امام علی (ع) ذکر می‌کند. حتی در ذیل روایتی مطرح می‌کند که منظور از صراط المستقیم در آیه ۶ سوره حمد «اهدِنَا الصِّرَاطَ المُستَقِیمَ»، امام علی (ع) است.

۶۷ بیتی که دشمن امام علی (ع) در وصف فضیلت‌های او سرود

حجت‌الاسلام شفیعی شاهرودی در پایان خاطرنشان کرد: علامه امینی نام ۱۰۵ شاعر از قرن اول تا دوازدهم هجری را می‌برد که در وصف امام علی (ع) شعر گفته‌اند. برخی از این شعرا شیعه و از علمای شیعه بودند و برخی هم از اهل سنت. همچنین بعضی دیگر از شاعران دشمنان حضرت (ع) نظیر عمروعاص بودند، عمروعاص ۶۷ بیت در وصف امام علی (ع) سروده است که معروف به «قصیده جلجلیه» است.

انتهای پیام/

منبع: فردا

کلیدواژه: غدیر قرآن آیات قرآنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۸۰۹۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب «سقوط اسرائیل» به چاپ ششم رسید

کتاب «سقوط اسرائیل» اثر مهدی حمد الفتلاوی و ترجمه و تحقیق محمدباقر ذوالقدر در ۱۹۰ صفحه به همت مؤسسه بوستان کتاب به چاپ ششم رسید.
آیات افساد بنی اسرائیل در سوره اسراء، بیانگر نوعی نبرد تاریخی تمدنی بین دو امتِ توحید و کفر است که در اصول، مبادی، اهداف و ارزش ها در برابر یکدیگر قرار دارند. جنگ این دو تمدن، تداوم همان جدال تاریخی دیرینه ای است که شیطان، نخستین سنگ بنای آن را در میان فرزندان آدم نهاد و اولین بذر تعارض و درگیری را میان هابیل و قابیل که یکی نماد هدایت یافتگان و صالحان و دیگری نماینده مفسدان و تبهکاران بود، کاشت. 

سوره اسراء، آخرین مراحل از جدال میان دو امت را که جنگی نهایی، جهانی و فرایگر خواهد بود به تصویر می کشد. در این جدال سرنوشت ساز، بشر شاهد پایان کار و سقوط کاخ های تمدن مفسدین و طلوع دوباره خورشید تمدن جهانی توحید بر گستره زمین خواهد بود.  کتاب حاضر با توجه به آیات افساد بنی اسرائیل، احادیث بیشتری را در تفسیر آن آیات و در خصوص قضیه فلسطین مورد توجه قرار داده و سقوط اسرائیل را بشارت داده است. 

ساختار اثر
این اثر در پنج فصل تألیف شده است؛ در فصل اول این اثر که با عنوان «امت اسلام؛ تسلیم یا پایداری» به رشته تحریر درآمده، پس از بیان مطلبی با عنوان ظهور انقلاب اسلامی در ایران، به دو موضع گیری متفاوت در برابر اسرائیل و دلایل حقانیت راه جهاد و مقاومت پرداخته شده است. 

«فرجام اسرائیل در کتاب و سنت» عنوان دومین فصل از کتاب حاضر است که در این فصل، به اخراج یهود از سرزمین های عرب اشاره شده و ضمن تأکید بر غلبه اسلام بر همه ادیان، ظهور رهبری نوین در جهان اسلام مطرح و در پایان نیز نابودی اسرائیل در احادیث غیبی تشریح و وعده داده شده است. 

سومین فصل از این اثر به «مقدمات سیاسی سقوط اسرائیل» اختصاص یافته است؛ ابتدا به قانون استبدال و رهبران سازش کار عرب پرداخته شده و در این قسمت، جایگزینی اعراب با پارسیان و مجازات حکمرانان خیانت کار تبیین شده است؛ سپس به پیدایش رهبری نوین و جریان جایگزین اشاره و در ادامه نیز مطلبی با عنوان ظهور مقاومت ضدصهیونیستی در سرزمین شام تشریح شده است. 
نویسنده در فصل بعدی به «نوید قرآن بر نابودی اسرائیل» می پردازد که ابتدا آیات نوید تبیین و آیات مربوطه تطبیق داده شده است.  در پنجمین و آخرین فصل از این اثر با عنوان «سقوط اسرائیل» به سقوط اسرائیل به رهبری ایرانیان اشاره شده است؛ سپس، به شرح نبرد افساد اول پرداخته شده که در این راستا، مبارزه با افساد اول به رهبری ایرانیان و پیشی گرفتن یهود و جنگ با زمامداران خائن و آثار فتنه سفیانی در فلسطین تبیین شده است. سپس نبرد افساد دوم تشریح شده و سقوط اسرائیل در نبرد افساد دوم تشریح و ایرانیان سفیانی را شکست می دهند، مهدی(عج) فرمانده نبرد برای سقوط اسرائیل نیز از دیگر مباحث این قسمت است. در ادامه این فصل، رویدادهای پس از آزادی قدس (اتمام حجت حضرت مهدی با یهود، شهر قدس پایتخت حکومت مهدی و بازگشت یهودیان به بیت المقدس) به رشته تحریر درآمده است. در ادامه نیز مبحثی با عنوان «قم و بین المقدس، یک شهر در دو منطقه» آمده است؛ همچنین به فرجام اسرائیل در تورات و انجیل نیز اشاره شده است.
علاقه مندان برای تهیه این کتاب می توانند به نشانی اینترنتی مؤسسه بوستان کتاب به آدرس www.bustaneketab.ir  مراجعه کنند.

منبع: خبرگزاری شبستان

دیگر خبرها

  • کتاب «سقوط اسرائیل» به چاپ ششم رسید
  • پیامبر منطقه محروم بشاگرد کیست؟! + فیلم
  • هدف از تحمیل بی‌حجابی به جامعه چیست؟
  • آیت‌الله نجفی تهرانی درگذشت
  • پمپ بنزین ابوظبی رباتیک شد
  • لزوم بازشناسی بقیع به جهان اسلام
  • همایش بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی امام خامنه‌ای درقم برگزارمی شود
  • تصاویری از یک واقعه محیرالعقول در بیابان‌های عربستان؛ ابر سقوط کرد؟
  • محکم‌ترین اصل قانون اساسی اسلام که در نهج البلاغه آمده است
  • هر صبح و شام در آستانه مقدسه رضوی قرآن تلاوت نمایند / نگاهی به شواهد تاریخی درباره پیشینه قرائت قرآن در حرم مطهر امام رضا(ع)